#33. Mora, vasaloppet och fjäll

Längesedan jag skrev något här men nu kommer det.

Fortsatte från spånsanstugan längs småleder några dagar tills jag kom ut på siljanleden. För varje dag som gick reste sig bergen högre och utsikterna blev bättre.

I måndags kom jag till Mora. Där blev det en natt på hotell. I tisdags lämnade jag mora nytvättad, proppmätt, halvvilad och med rena kläder.

Vandrar nu Vasaloppets sträckning mot sälen. Själva vandringen är den tråkigaste på länge. Vasaspåret är rakt, platt, hårt och ointressant. Längs med leden finns det dock jättefina övernattningsstugor att bo i och på alla vasaloppskontroller finns fritt wifi. Känns konstigt att sitta ensam ute i skogen och wifia.

Imorgon bör jag komma till sälen. Där ska jag fylla ryggsäcken med mat och sen börjar min fjälltur! Är lite nervös över vattennivåer och snömängd för jag hade inte förväntat mig att komma hit så tidigt. Förhoppningsvis går det bra ändå även om man blir blöt om fötterna.

 

4 745 kommentarer till